Recept pro 4 osoby
Koření: hřebíček – může být mletý nebo v celku, muškátový oříšek, směs divokého koření
Sůl, bílý pepř
1 dcl slunečnicového oleje – můžete nahradit máslem.
Na karamel 1-2 polévkové lžíce cukru krystal
Na bešamel: 0,3 kg másla, 1 l mléka, 120 g hladké mouky
Na ozdobu kudrnku nebo petrželku
Připravíme si domácí karamel: cukr rozprostřeme na pánvi se silným dnem, pokapeme ho vodou, aby se
nasákl, ale neplaval; a na mírném ohni ho necháme rozpustit.
Šalotku a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky max 1x1 cm.
Šalotku necháme v připraveném karamelu zesklovatět (můžeme přidat trochu másla), přidáme kořenovou
zeleninu a necháme lehce orestovat (ca 5 min na mírném plameni).
Přidáme víno a necháme vyvařit; přidáme hřebíček a divoké koření; přidáme odvar z ryby a 10 minut
provaříme.
Směs rozmixujeme, nemusí být dohladka.
Připravíme bešamel s muškátovým oříškem.
Vše promícháme ve velkém hrnci, přidáme citronovou šťávu, a za mírné teploty 1/4 hodiny provaříme.
Dochutíme bílým pepřem a solí.
Podáváme ozdobené kudrnkou nebo petrželkou.
Také během Vánoc bilancujete a chystáte si nápady, co dobrého pro sebe v nadcházejícím roce uděláte? Také chcete být v péči o zdraví o krok napřed? Jsme na jedné lodi a tak pro nás všechny máme jeden dobrý nápad & jeden dobrý cíl – prevenci & méně bolesti svalů a kloubů co nejdříve. OZP všem naděluje praktickou ŠKOLU REHABILITACE, takovou školu hrou pro vás, vaše děti a vůbec celou první počítačovou generaci.
Více se o naší ŠKOLE REHABILITACE dočtete ve své VITAKARTĚ.
Dárek ke stažení na vás čeká právě ZDE.