Cesta ke zdraví s preventivními programy OZP

2. dubna 2014

Příspěvek na očkování, boj s kouřením nebo podpora zdravého životního stylu. To vše nabízí Oborová zdravotní pojišťovna (OZP) v rámci nového online bonusového systému VITAKONTO, jež odměňuje své klienty, kteří věnují adekvátní pozornost svému zdraví.

Díky VITAKONTU tak může každý mít prevenci před závažnými onemocněními pevně ve svých rukou. Příklad? Pokud se klient rozhodne skoncovat s cigaretami cestou terapie ve specializovaných Centrech léčby závislosti na tabáku, OZP mu v rámci programu Stop Kouření poskytne příspěvek až do výše 4000 Kč.

Uživatelské prostředí VITAKONTA je přehledné a podobné internetovým obchodům. Na jedné straně je možné sledovat, za co lze kredity získat a jejich aktuální stav, na druhé straně má klient k dispozici katalog programů, které může využívat. VITAKONTO nabízí samozřejmě také možnost zjistit, co je potřeba k dosažení příspěvku, pokud na něj kredity nestačí.

Celý program funguje v prostředí portálu VITAKARTA ONLINE, která nabízí mj. zdravotní deník s přehledem o tom, jakou zdravotní péči na klienta vykázali jeho lékaři. Navíc si může ověřit, jaké regulační poplatky zaplatil či jaké léky hrazené zdravotní pojišťovnou využil. Vede si v kartě své vlastní záznamy o zdravotním stavu a plánuje si návštěvy u jednotlivých lékařů. Ve VITAKARTĚ ONLINE je registrováno 170 tisíc klientů OZP.

"Když potřebujete informace nebo chcete vyřídit nějaký administrativní úkon, lze to jednoduše udělat přes VITAKARTU ONLINE, tak jak je to obvyklé třeba u bank, jejichž online bankovnictví dnes využívá drtivá většina klientů," doplňuje generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny Ladislav Friedrich.