Hospodaření OZP v plusu

10. února 2016

V plusu hospodařila loni jediná zaměstnanecká zdravotní pojišťovna - OZP

Oborová zdravotní pojišťovna jako jediná ze zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven vloni hospodařila s kladnou bilancí. Podle předběžných výsledků je bilance všech fondů pojišťovny za minulý rok v plusu 169 milionů korun.

"Bilance nejdůležitějšího základního fondu, ze kterého pojišťovna hradí zdravotní péči, činila 70 milionů korun do plusu. S kladnou bilancí ovšem skončilo naše hospodaření nejen na základním fondu zdravotní péče, ale na všech fondech," říká generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny Radovan Kouřil a vysvětluje: "V prvé řadě tím našim klientům dáváme jistotu, že s jejich penězi hospodaříme rozumně a že jim jsme schopni dlouhodobě zajišťovat potřebnou péči, protože vyrovnaná bilance je právě toho základním předpokladem."

Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny, připomíná, že OZP byla už vloni oceněna jako zdravotní pojišťovna oplývající nejlepším finančním zdravím: "OZP dlouhodobě usiluje o maximální efektivitu ve financování zdravotní péče. Zavádíme pro to i některé moderní a v českém prostředí jedinečné nástroje, jako je například Vitakarta, dostupná přes internet nebo z mobilu, kde se každý náš pojištěnec může podívat na to, co všechno si jeho nebo její lékař z peněz zdravotního pojištění účtoval," říká Mario Böhme.