Díky vám jsme ušetřili milion

20. února 2015

Chyby za milion korun našli sami klienti OZP

Za prvních šest týdnů letošního roku reklamovali klienti Oborové zdravotní pojišťovny (OZP) zdravotní péči za milion korun. Reklamaci podalo na 1 000 klientů prostřednictvím portálu VITAKARTA ONLINE, který umožňuje stálou kontrolu výdajů, které za klienta zaplatila zdravotní pojišťovna lékařům, nemocnicím, lékárnám, lázním a dalším zařízením.

"Počet klientů, kteří zkontrolovali péči online způsobem ve VITAKARTĚ, je ale daleko vyšší. Do poloviny února to bylo více než 20 tisíc lidí, kteří kontrolovali péči za 200 milionů Kč," doplňuje mluvčí OZP Mario Böhme.

"Důležité je, že toto je způsob jak snadno ušetřit peníze z veřejného zdravotního pojištění. Jinými slovy, zatímco jinde se zaměřují primárně na to, aby vybraly od pojištěnců víc peněz na pojistném, Oborová zdravotní pojišťovna se vydala cestou skutečných úspor," dodává Mario Böhme.

Portál VITAKARTA ONLINE, kde je registrována třetina klientů OZP, umožňuje nejen přístup k účtu pojištěnce, ale lze jeho prostřednictvím nahlásit například také změnu osobních údajů nebo bankovního spojení. Podnikatelé mohou podat Přehled o příjmech a výdajích OSVČ a zaplatit pojistné. Funguje zde také online bonusový systém VITAKONTO, jehož prostřednictvím lze čerpat příspěvky na preventivní aktivity.

"V nejbližší době OZP chystá rozšíření zdravotních funkcí Vitakarty, které by klientům měly umožnit lepší přehled o zdravotním stavu, sdílení údajů s lékaři a další zajímavosti," uzavírá Mario Böhme.